BULGARIA LOVES BIEBER NEWS

www.bulgarialovesbieber.weebly.com =) Тук ще публикуваме новините, защото е по-бързо и по-удобно

Wednesday, August 10, 2011

Адам Браун: "Джъстин Бийбър прави света по-добър"

 По времето когато братът на Адам Браун, Скутър Браун открил Джъстин Бийбър, 27-годишният Адам вече бил видял най-запустялите, изоставени, изолирани кътчета на планетата със собствените си очи. "В Индия попитах едно момче, което се молеше 'Ако можеше да имаш каквото и да е, какво било то?', а то ми отговори молив. Дадох му моя, а детето експлоадира в щастие", спомня си Адам Браун. "Това беше един невероятно трансформиращ момент за мен."
 Браун е израстнал в Кънектикът, внук на холокост и брат на две момчета от Мозамбик, осиновени от неговите родители. Преживяването го научило, че "всички сме част от жителството на планетата", казва той. "Наш дълг е да се грижим за всеки, който е чат от това и един от най-удачните начини, който аз познавам, е чрез обучение."
 Осъзнавайки това, Адам напуснал работата си и стартирал Pencils of Promise през 2009. Две години по-късно, Браун вече бил построил 41 училища в Лаос, Никарагуа и Гуатемала и изкарал повече от 3 милиона долара за благотворителност, с помощта на Бийбър, който се включил в каузата, дарявайки от парите, направени около пускането на новият му парфюм Someday на пазара. "Виждах колко умен Адам е, но всъщност беше заради каузата", казва тийн-феномена. "Аз съм млад, Pencils Of Promise е млада организация и помага на млади хора да получат образование, така че наистина исках да бъда част от това."
 Поради амбициите и желанието на брат му, Скутър също помага на различни каузи и кампании. "Мисля, че е брилиянтен", казва Скутър за брат си.
 Двамата братя ще се появят заедно на гала вечеря, представяйки Pencils Of Promise този ноември. Тази седмица пък им беше отделено специално място в специално издание на "The Hollywood Reporter". 
 Ние намерихме интервюто, преведохме го и се надяваме да ви е интересно докато го четете :)

Интервюто:
The Hollywood Reporter: Каква беше причината за твоето околосветско пътешествие след колежа?
Adam Braun: Нуждаех се да изляза от "зоната на комфорта" преди да тръгна по обичайния път и да градя кариера. Исках да видя какво друго има около света, какъв е живота в развиващите се страни.
THR: Питал си деца из целия свят какво искат най-много. Отговорите им изненадаха ли те?
Braun: Очаквах да чуя отговори като "плейстейшън" или "телевизор с плосък екран", или "iPod". Първото момиче обаче каза "да танцувам". Изненада ме. След това следващото дете в Китай каза, че иска книга. Момче в Хонг Конг даде любимият ми отговор - каза, че иска магия. Но когато стигнах до Индия, където недоимакът е най-унищожителен - децата се молеха по улиците, носейки бебета... Когато видиш такава картинка ти става наистина тежко. Беше ми трудно да го осъзная първоначално. Момчето, което попитах в тази страна беше около 8 или 9годишно, молейки се на улицата и каза, че иска молив. Това беше Момента.
THR: Когато реши да започнеш Pencils of Promise уменията, които си придобил докато си бил корпоративен работник помогнаха ли ти?
Braun: Приех работата в Bain, защото компанията е известна като една от най-добрите за бъдещи лидери. Работих там 2 години, опитвайки се да науча колкото се може повече, за да мога един ден да започна кампания, която ще изгражда училища и ще създаде движение сред младежите. Тогава преди 25тият ми рожден ден имах идеята да започна организация, наречена Pencils Of Promise. Сега, във всяка страна, която посещавам, раздавам моливи, които водят до разговори, най-вече с родители.
THR: Какво научаваш от тези родители?
Braun: Научих, че 80-90% от тях са притеснени най-вече за образованието на децата си. Затова това винаги е било моя амбиция.
THR: Трудно решение ли беше да напуснеш работата си?
Braun: Първо напуснах за девет месеца, останах безработен, метнах една раница на гърба си, пътувах до Лаос и започнах да се запознавам с хора там. Срещах се с хора, които отговарят за образованието там, посетих села, местни спонсори, и докато правех всички тези неща, пишех за преживяването във Facebook. Движението тъкмо започваше, когато се върнах на работа. Веднъж щом построихме едно училище и бяхме започнали изграждането на още две, не можех да работя в Bain повече. Всички ми казваха "Виж, ако наистина си готов да оставиш толкова много пари..." Знаех, че времето ми в Bain беше свършило и че Pencils Of Promise щеше да се превърне в една наистина специална организация.
THR: Колко би казал е "израстнала" организацията?
Braun: Движението се разви наистина бързо, както и персонала и представителите ни около света. След това със подкрепата на Джъстин и брат ми, все едно я подпалихме с бензин. Те наистина много помогнаха и подкрепиха организацията. Скот е начело на съветническия ни състав, а Джъстин е наш говорител. Тъкмо започнахме да строим 41-то училище и събрахме няколко хиляди човека из целия света, част от това, което наричаме "движението PoP". Това, което сме си поставили за цел сега е да построим 100 училища до края на 2012 година. Мисля, че е възможно.
THR: Кажи ни повече за това как брат ти помага.
Braun: Той използва всяка възможност, която получи да помогне на организацията. Един ден, Джъстин, Скот и аз давахме конференция и ни попитаха "Колко струва изграждането на едно училище?" Аз казах $20,000. След това попитаха Джъстин: "Какво мислиш за идеята да даряваш по 1 долар от всеки билет, продаден от втората част на Южно Американското ти турне и да се опитате да построите 15 училища, благодарение на това?" Направихме го. Скутър и Джъстин успяха да превърнат няколко хиляди фена в няколко хиляди филантрописти, всеки един от тях дарявайки по 1 долар за организацията.
THR: Кога се зароди тази страст да даваш?
Braun: Скот и аз имаме доста подобни идеали. Чувстваме се благословени, че сме били отгледани в страхотно семейство и че ни е било дадено добро образование... но аз мисля, че всичко започна, знаейки, че бабите и дядовците ни са преживели холокоста. Това изигра голяма роля докато израствахме. Както и факта, че баща ни е пристигнал в тази страна на лодка и е стигнал дотук, защото дядо ни е използвал всичките си умения и е направил всичко нужно, за да доведе семейството ни тук. Баща ни е станал зъболекар, а майка ни ортодонт, благодарение на образованието, така че тези неща доста ни повлияха.
THR: Колко страни си обиколил и има ли места, които искаш да посетиш?
Braun: Бил съм в около 70 страни досега, но има и още 150, в които не съм бил. Като организация, засега сме в Лаос, Никарагуа и Гуатемала. Ако продължим да се разрастваме с тези темпове, до 2013 година ще можем да навлезем в Африка. Бих желал да прекарам повече време, "откривайки" африканския континент. 
THR: Джъстин Бийбър е известен по целия свят. Като някой, който наблюдава израстването му отстрани, как ти се вижда?
Braun: Мисля, че Джъстин е най-талантливият и харизматичен човек, който съм срещал в моя живот, заедно с брат ми Скот, само че той е талантлив в друга област. Фактът, че и двамата са си поставили цели и идеали, на които не изневеряват им е помогнал да успеят толкова много. Не е просто талант да срещне талант, всичко опира до това как правим света по-добър.
authentic and it’s making the world better.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home